کتاب مثل اقیانوس بی کرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش، دل به ژرفای آن می سپارد و با انبانی پر باز می گردد،در این دریای عمیق معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنهاافراد علاقه مند و تلاشگر می توانند به آن دست یابند.
قطعا تأثیر عمیق کتاب در گسترش فرهنگ جامعه و سرعت بخشیدن به پیشرفت روزافزون آن، انکارناپذیره و یقینا نمی تونیم توسعه و رشد جامعه را بدون در نظر گرفتن مطالعه و کتاب مورد بحث و نظر قرار بدیم.
از این جهت، کتاب و کتاب خوانی، از مقوله های قابل توجه فرهنگی هست که ترویج آن در جامعه ضروری به نظر می رسه!!

مطالعه، غذای روح و درمان بیماری های فکری!!
برای آن که بتوانیم غذای روحمونو تامین کنیم باید کتاب بخونیم، کتاب های تازه هم بخونیم، حالا ممکن است این سوال براتون پیش بیاد که مگه کتاب های قدیمی خوب نیستند؟
اصلا، مگه ممکنه کتابی بد هم باشه؟؟ در واقع هرگز!! ولی میتونیم بگیم شاید کتاب های جدید مخاطبای بیشتری را به خودش جذب کنه و یا بهتره بگیم ما انسان ها ذاتا به خاطر طبعمون علاقه مندیم چیزهای تازه و هیجان انگیز را تجربه کنیم قطعا خوندن کتاب ها با موضوعات جدید و متنوع خیلی حالمونو خوب می کنه!! درسته؟!!
ولی خب شاید پیدا کردن و یا مطلع شدن از این که چه کتاب هایی جدید هستن و یا تازه منتشر شدن برامون وقت گیر باشه و یا فرصت کافی نداشته باشیم ولی ازون جایی که هممون علاقه مندیم حتی با وجود نداشتن وقت، کتاب بخونیم، بنابراین کتاب پلاس یه فرصت طلایی برامون ایجاد کرده و اونمعرفی کتاب های تازه دنیای نشرهست.
پس بریم سراغ معرفی کتاب های تازه انتشارات درفروردین و اردیبهشت1399
انتشارات ققنوس

کتابقلمرو رؤیایی سپید
نویسنده: یاسوناری کاواباتا
مترجم: مجتبی اشرفی
قطار از تونلی طولانی عبور میکند و وارد قلمروی رؤیایی که پوشیده از برف است میشود. و اینگونه است که، با حرکت آرام قطار و عبورش از ایستگاههای مختلف، راوی ما نیز وارد داستان میشود و زوایایی از قصۀ خود را، همچون تابلوهایی از رؤیا که گاه داستانی عاشقانه گاه داستانی از تنهایی، انزوا، اندوه و ازهمگسیختگی روابط عاطفی، برایمان بازگو میکند.
نویسنده این اثر به زیبایی، لحظه هایی سرشار از دلهره و اما منتظر برای لحظه ای امیدوار کننده را به تصویر می کشه وکاواباتانویسندۀ ژاپنی هست که با ترسیم آداب و رسوم و فرهنگ غنی ژاپنی، اثر برجسته یقلمرو رؤیایی سپید را خلق کرده.
کاواباتاتوانست در سال١٩٦٨با پشت سر گذاشتن رقیبان سرشناسش ساموئل بکت، نویسنده و نمایشنامهنویس ایرلندی، آندره مالرو نویسندۀ فرانسوی و همچنین ویستن هیواودن، شاعر انگلیسی، مهمترین جایزۀادبیات، جایزۀ نوبل، را نصیب خود کند.

و معرفی دومین کتاب از انتشارات ققنوس
کتاب تاریخ ایران
نویسنده: دانشگاه آکسفورد
مترجم: شهربانو صارمی
تاریخ ایران کتابی ارزنده و درخور توجه از نشریات دانشگاه آکسفورد هست. این کتاب ، منبعی راهگشا، مفید و قابل اعتماد دربارۀ تاریخ ایران است، مهم ترین امتیاز این کتاب نسبت به کتاب های دیگه با محتوای مشابه، نگاه یکسان آن به دورههای مختلف تاریخ ایران هست.
کتاب با مقالهای دربارۀ دوران پارینه سنگی و ظهور شاهنشاهی هخامنشی آغاز میشه و با مقالهای با عنوان «ایران پس از انقلاب (۱۳۵۷_۱۳۸۸ ه.ش)» به پایان میرسه.

اسپینوزا ما را تا کجا خواهد برد؟
مترجم: فواد حبیبی، امین کرمی
بارگذاری مجدد: اسپینوزا ما را تا کجا خواهد برد؟ در ادامۀ مجلد نخست، یعنیبازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟،مجموعهای است از شانزده جستار به قلم فیلسوفان معاصر در خصوص فلسفۀ باروخ اسپینوزا فیلسوف هلندی سدۀ هفدهم. این مجموعه که ذیل دو بخش الف) برپایی عملیات و ب) پیشروی لشکریان، تنظیم شده، شامل نوشتههایی از کسانی همچون ژیل دلوز، الکساندر ماترون، آنتونیو نگری، اتیین بالیبار، پییر فرانسوا مورو، وارن مونتاگ، تد استولز، فیلیپو دل لوکزّه، فردریک لوردون و هاسانا شارپ هست.

و اما بریم به سراغ کتاب های تازه و خواندنی
(انتشارات نیستان)

کتاب یادداشت های مترسک
نویسنده: علیرضا غفاری
مجموعه داستان «گفتوگو با چارلی» شامل داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری در سال ۱۹۹۵ است که با ترجمه علی فامیان منتشر شده، کتاب یادداشت های مترسک در راستای انتشار تمامی آثار برگزیده دراین جایزه ادبی در قالب یکصد عنوان از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده در این کتاب، ۱۰ داستان کوتاه از نویسندگانی چون جان آپدایک، الیزابت هاردویک، مایکل بایرز، دبرا آیزنبرگ، جالرز باکستر، رابینبردفورد، پری کلاس و…نوشته شده.در داستانهای این مجموعه به بافتار زندگی مدرن و موضوعاتی مانند جدایی و تنهایی و نیز زندگی در شرایط آرمانی و نیز موقعیت فعلی آن در جامعه آمریکایی اشاره شده.
این کتاب برای علاقهمندان به داستانهای کوتاه بسیار مناسب و خواندنی می باشد.

مهباد دختر کردستان
نویسنده:منیر السادات موسوی
نویسنده در این کتاب، داستانی را در روزهای پرآشوب منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی روایت میکنه، روایتی عاشقانه و پرهیجان از دل روزهای پر تب و تاب دانشگاه تهران در بحبوحه سالهای پایانی حکومت پهلوی. دختر جوانی که در رشته علوم سیاسی در دانشگاه تهران درس میخونه و به وضوح با بسیاری از همدورهایهای خود متفاوته. دختر خانوادهای شیرازی دارده و وضع مالی نسبتا خوب، در زمره دانشجویان مسلمان و مقیده و بسیاری از آداب دانشجویی در زمانه خودش را به خوبی ادا میکنه، اهل کوهنوردیه و مطالعه و موضوعاتی از این دست. داستان کتاب از مواجهه عجیب پسر جوانی با نام شوان با وی آغاز میشه. پسری که مدعیه مدتهاست او را تحت نظر داره و در همان مواجهه اولش از او خواستگاری میکنه. شوان اهل کردستانه و گرفتار یک درگیری دراز دامن قومی و قبیلهای. دختر پیشنهاد ازدواج شوان را میپذیره و همین مساله او را وارد یک ماجرای پرتعلیق و طولانی میکنه.

جادوی اپ سیزده
نویسنده: مریم حاجلی لو
داستان این کتاب از ماجرای درگذشت مادر نوجوانی با نام دانا شروع میشه. دانا مرگ مادرش را با تعبیر سفرش به سرزمینی دیگر میپذیره. او در ده سالگی و در آستانه مرگ مادرش از وی یک تبلت هدیه میگیره و بر روی آن یک اپلیکیشن عجیب با عنوان سیزده را کشف میکنه. دانا که نوجوانی اهل خیالپردازیه با این اپ به دنیای دیگر سفر میکنه و این اتفاق برای او سرآغاز ماجراهایی شیرین و شگفت و در عین حال هیجانانگیز و ترستاک نیز هست.

سفیدتر از برف، خوش بوتر از یاس
نویسنده: غلامرضا آقایاری
داستان «سفیدتر از برف خوشبوتر از یاس» از زبان نوجوانی شکل میگیره که پدرش صاحب قهوهخانهای هست که قراره مرشدی پیر که از دوستان پدرش هست در آن پرده بخوانه. پسر چنان محو پردهخوانی مرشدش میشه که حس میکنه همراه با او به داخل پرده و صحرای کربلا وارد میشه و از نزدیک شاهد همه آنچه در آنجا رخ می ده میشه.
کتاب در ادامه و طی فصول مختلف خود در قالب همین سناریو روایتی از زندگی برخی از اصحاب کمتر شناخته شده در حادثه عاشورا را در قالب مواجهه نوجوان سفر کرده به صحرای کربلا با آنها بازگو میکنه.

خرپژوهی
نویسنده: ابولفضل زرویی نصرآباد
کمی بیش از یک سال از درگذشت ابوالفضل زرویی نصرآباد، کتاب «خرپژوهی» از این نویسنده منتشر شده. اثری که بخشی از یک پژوهش بزرگ از سوی این نویسنده و طنزپرداز فقید درباره حضور خر در ادبیات منظوم و مکتوب در دنیا بوده. که در نهایت تنها بخش ایران آن باقی مانده و منتشر شده.
زرویی که از استادان مبرز طنازی مکتوب و منظوم در روزگار ما بود این پژوهش را نیز با طنزی زیرپوستی در دست انجام قرار داد و البته در این موضوع زمینههای تاریخی استفاده از خر در متون منظوم و منثور طنز در ایران و جهان نیز بیتاثیر نبوده!!

انتشارات قطره

انتشارات چشمه، اینبار تازه ترین کتاب ها با عنوان( تئاتر بدن) و (ابابیل
نقد) را منتشر کرده
تئاتر بدن
مولف: مک دوگال جویس
مترجم: دکتر ترمه خسروی
جويس مکدوگال روانکاویه که بهويژه به علت استفاده از سبک خاص درام در توصيف و بررسي سناريوهاي پيچيدهي رواني، در عرصهي بينالملل شناخته شده و مورد احترامه. او در تئاتر بدن نهتنها به مطالعهي افرادي ميپردازد که از طريق نشانههاي جسمي به آشفتگيهاي رواني واکنش نشان ميدهنن، بلکه پتانسيل روانتني افراد را در لحظاتي تبيين ميکن که روشهاي معمول براي مقابله با شرايط، ناکارآمده، جويس مکدوگال در کتاب خود داستانهايي فراموشنشدني از بيمارانش نقل ميکن؛ مادران و فرزندان بالغي که به نظر ميرسه در مرحلهي پيشاکلامي چنان با هم درآميخته که جدا شدنشان از يکديگر بسيار دشواره .

أبابيل نقد
مولف: دکتر محمدرضا سرگلزایی
نقد نهادهاي قدرت، وظيفهي روشنفکرانه؛ مهمترين نهادهاي قدرت، فرهنگ عمومي و نظام سياسي هستنن. در کتاب جنون قدرت و قدرت نامشروع به نقد نظام
سياسي پرداختم و در اين کتاب به نقد فرهنگِ عمومي؛ گرچه بين نظام سياسي حاکم و فرهنگ عمومي دادوستدي مستمر وجود دارد و هر يک در بازتوليد ديگري
اثرگذاره، فرهنگ عمومي همچون فيل قدرتمند، سنگين و کُند است و نظام سياسي سوار بر اين فيل و هدايتکنندهي قدرت آن!

انتشارات مروارید

تراژدی خریت
نویسنده: علیرضا حسن زاده
احساس خریت میکرد و نمی دانست این احساس را چگونه تحمل کند؟ گاه به خریت خود میخندید و گاه زارزار میگریست. اگر میدانست که با خریتهایش چگونه کنار بیاید راحت تر زندگی میکرد...» خریت تراژدی است یا کمدی؟ باید به خاطر خریت گریست یا به ان خندید؟ رمان تراژدی خریت رمانی در باب «خریت» هست، موضوعی که ذهن انسان را همیشه به خود مشغول کرده، آنانی که خود را برتر از خر اما گاه شبیه او توصیف میکنه. قهرمانان رمان تراژزدی خریت در مرز میان خریت و آدمیت سرگرداناند. این رمان داستان عشق، سیاست و خیانته و داستان صاقت معصومانهای که خر نماد آن هست و در برابر دروغ و ریا قرار میگیره. از نویسندهی این رمان پیشتر رمانهایی چون نادرشاه و دختر کولی ، پری کشی ، وتهران، آدمها و کلاغها منتشر شده .

پری کشی
مولفان: علیرضا حسن زاده (نویسنده)
رمان «پریکشی» تاریخ عشق به روایت پریان شمال هست و خواننده را در برابر حکایتها و داستانهایی از سرزمینهای پریان شمال قرار میده، در این دورهی طولانی از تاریخ، «عشق» حلقه و پل اتصال آدمیان و پریانه و افسانههای عشق، حکایت دلدادگی آدمی به پری و پری به آدمی هست. در این رمان برای نخستین بار با پریان دریا، مرداب، جنگل، و کوه و سرزمینهای آنان در شمال ایران آشنا میشیم. در این رمان از پریان و عشاقی حکایت می شه که اشباح و خوانین قصد نابودی آنان را دارن. این رمان پرینامهای هست که از نوجوان تا جوان و میانسال و پیر میتوانن در آن با دنیای شگفتانگیز پریانِ شمال و رابطهی آنها با آدمیان آشنا بشن.

دین و قدرت
مولفان: سمیه سادات طباطبایی (مترجم), عبدالله ناصری طاهری (مترجم), محمد شحرور (نویسنده)
دین و قدرت؛ خوانشی نو از حاکمیت، نوشتۀ دکتر محمد شحرور، اندیشمند سوریتبار (۲۰۱۹-۱۹۳۸)، کتابی هست که دیالکتیک دین و قدرت را در متن مفهوم حاکمیت برمیرسه و تلاش میکنه از این مفهوم ریشهدار در میراث دینی مسلمانان خوانشی نو عرضه کنه. نویسنده برای برآوردن این مهم مراحل تحول و تکامل مفهوم حاکمیت را از عصر خوارج تا به امروز ـ عصر اسلام سیاسی و جریانهای سلفی ـ بررسی میکند و نشون میده که خوانش ایدئولوژیک از حاکمیت چگونه بر دیدگاه اسلامگرایان تندرو، همانند أبو الأعلی مودودی و سید قطب تأثیر گذاشته ؛ کسانی که حاکمیت قراردادی را در تقابل با حاکمیت الهی میپندارند و از اینرو نهتنها تکفیر دولتهای غربی و کشتار شهروندان آنها را جایز میشمرند بلکه دولتهای حاکم بر کشورهای مسلمان را هم به علت وضع قانون تکفیر کرده و مسلمانان را به سبب پیروی از قوانین موضوعه میکشن. زیرا باور دارن حق قانونگذاری تنها از آن خداست. در خوانش شحرور با سه نوع حاکمیت روبهرو میشیم: حاکمیت الهی، حاکمیت بشری، حاکمیت الهی ـ بشری

أبابيل نقد